Oświadczenie Stilnovisti

Oświadczenie Stilnovisti w związku z informacjami medialnymi dotyczącymi inwestycji ZNP w beczki whisky

Przeciwko spółce ani zarządowi nie toczy się żadne postępowanie prokuratorskie. Nie toczy się żadne postępowanie upadłościowe przeciwko spółce. Wniosek z 2019 został wycofany na wniosek osoby, która go złożyła. Nie ma zarządcy przymusowego w spółce.

ZNP obecnie zalega ponad 32 000 PLN za przechowanie i ubezpieczenie beczek whisky. Ich wartość po zabutelkowaniu jest zdecydowanie wyższa, niż cena zakupu, o czym wielokrotnie Stilnovisti informowało. Stilnovisti proponowało nawet uczestniczenie w koszcie butelkowania beczek.  ZNP wypowiedziało umowę Stilnovisti i odmawia od 3 lat odbioru towaru ze Szkocji.

Wielokrotne rekomendacje przekazywane Panu Broniarzowi pozostawały bez odpowiedzi, a zaksięgowanie towaru jako strata, na którym Stilnovisti jest w stanie uzyskać wynik na dzień dzisiejszy ponad 450 000  PLN po odliczeniu wszystkich kosztów jest kuriozalne. Informacje przekazywane za pośrednictwem mediów dotyczące straty wynikają jedynie ze sposobu zaksięgowania przez ZNP tej inwestycji, a nie jej realnej wartości.

ZNP zostanie pozwane przez firmę Stilnovisti o ochronę dóbr osobistych w zakresie przekazywania nieprawdziwych informacji o spółce.

W zakresie dodatkowych informacji prosimy o kontakt z naszym biurem: +48 61 844 63 20

Sprawdź także

Wybierz oddział Stilnovisti